Honda har sørget for at komforten, teknologien og allround-egenskapene til nye Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports er betydelig forbedret i 2020-utgaven. For deg som fører betyr dette mer krefter og flere finesser!

Hos oss i Motor Teknikk kan du nyte Hondas oppgraderinger. Ikke bare er den nye utgaven redusert med fem kilo, men den deler også ramme, motor og kjørestilling med CRF1100L Africa Twin. Samtidig er den utstyrt til å være en skikkelig kontinentkryssende langturmaskin både på og utenfor veien - Dette kommer i form av en større tank på 24,8 liter, mer vindskjerming, høydejusterbar vindskjerm, stor motorbeskytter, bagasjeholder og slangeløse dekk. Strømuttak og varmehåndtak er også montert som standard.  

Mer krefter enn noensinne

Med 102 hestekrefter og et dreiemoment på 105 Newtonmeter til disposisjon, gir den 1084 kubikk store parallel twin-motoren potente ressurser opp gjennom hele registeret. Motoren til Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports leverer nå syv prosent høyere toppytelse og seks prosent mer i maksimalt dreiemoment. Motoren oppfyller også EURO5-kravene.

Som om det ikke var nok, finner du også en variabel Exhaust Control Valve (ECV), ikke ulik den vi ellers finner i CBR1000RR Fireblade, gir økt ytelse og effektivitet ettersom den åpner ved høyere turtall og gir hyggelige eksostoner ved lavere turtall.

Ment for deg som liker komfort og kontroll

En entusiast med erfaring vil raskt merke at salen er blitt smalere og sitter 50mm lavere enn tidligere. Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports er dessuten utstyrt med svinglys som automatisk justerer lysfeltet i henhold til hellingsvinkelen. Med sin store bensintank er rekkevidden på over 500 kilometer.

Honda har valgt å bevare de syv nivåene av antispinn (HSTC), men hvert nivå er nå optimalisert til å jobbe mer effektivt med sanntidsinformasjon fra IMU. HSTC kan deaktiveres helt.

Som sjåfør kan du velge mellom fire ulike kjøremoduser som tilpasser sykkelen til underlaget. OFF-ROAD, URBAN, TOUR og GRAVEL. Disse gir deg en optimal kjøreopplevelse og et bredt bruksområde. I tillegg finnes det to USER-nivåer som kan skreddersys til dine preferanser.

Manuell eller automatisk girkasse

Africa Twin Adventure Sports kommer enten med en 6-trinns manuell girkasse eller en automatisk DCT-girkasse (Dual Clutch Transmission). På DCT-utgaven kan du operere manuelt i MT-modus ved å skifte gir fra brytere på styret på sykkelen. D-modus er optimalisert for by og motorvei, mens S gir deg tre nivåer av mer sportslig kjøring. Ved å aktivere G-modus via TFT-skjermen vil du merke at sykkelen blir mer fintfølende for tilgjengelig grep og motorkontroll ved å skåne clutchen ved girskift. En ny funksjon for CRF1100L Africa Twin Adventure Sports DCT-system er sving-deteksjon. Elektronikken registrerer at motorsykkelen svinger og justerer girprogrammet slik at giringen forløper så naturlig som mulig.

Honda kan med stolthet vise til over 100 000 salg av DCT-utstyrte motorsykler i Europa siden systemet kom som et tilvalg på VFR1200F i 2009.

Mange fordeler med elektronisk styrt demping

For deg som ønsker optimal demping foran og bak, kommer Africa Twin Adventure Sports med Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA™). Systemet har fire nivåer – SOFT, MID, HARD og OFF-ROAD. Det er også en USER-modus som du kan benytte for videre finjustering. Man kan dessuten justere forspenningen bak, i fire forskjellige nivåer, når motorsykkelen står stille.

God oversikt over systemet

Den helt nye 6,5 tommers TFT-fargeskjermen viser oversikten for Showa EERA™-systemet. I tillegg vises oversikt over motorsykkelens øvrige systemer. Den nye skjermen er enkel i bruk – også når man bruker hansker. Her er det nå støtte for Apple CarPlay® og Bluetooth-tilkoblinger. Man kan koble til og vise navigasjonsapper, og ringe eller motta samtaler via headset. En praktisk USB-port er plassert ved instrumenteringen.

Wheelie Control med tre nivåer er på plass sammen med sving-ABS, Rear Lift Control og DCT-svingdeteksjon.

Rikelig med tilbehør for ytterligere finesse

Utvalget av Honda Genuine Accessories for Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports er utvidet med bagasjeløsninger som inkluderer en 42 liters toppboks og sidekofferter i aluminium, pluss en 58 liter stor toppboks og sidekofferter i plast. To salhøyder (en lavere 825-845 mm og en høyere 870-895 mm), skjermforlenger og vindavviser, 4,5 liters tankveske, tankbeskytter, motorbeskytter, LED-baserte tåkelys og hovedstøtte.

Helt siden 1972 har vi i Motor Teknikk bistått engasjerte bikere i Norge med å finne rett motorsykkel for sine ønsker og behov. Du kan stole på vår fagkunnskap og erfaring!

No items found.